Handmatig aangepaste gegevens nu weer te geven in Mercure 5.1.0!
Mercure wordt sinds jaar en dag beschouwd als dé telecomanalyse tool in de internationale intelligence gemeenschap. ChapsVision (voorheen Ockham Solutions) werkt continue aan het optimaliseren van hun oplossing door aandachtig te luisteren naar feedback en verzoeken vanuit de vele gebruikers. Een van de verzoeken is om handmatige aangepaste gegevens, zoals telefoonnummers die slecht geconverteerd zijn, duidelijk zichtbaar te maken in Mercure.
In dit artikel leert u hoe handmatig aangepaste gegevens zichtbaar gemaakt kunnen worden in Mercure versie 5.1.0.
Slecht geconverteerde telefoonnummers
Mercure biedt u de mogelijkheid om verschillende (telecom)bronnen te importeren en te analyseren. Eén van deze bronnen kan een extractie van een mobiele telefoon zijn. In de extractiegegevens bevinden zich doorgaans telefoonnummers uit het telefoonboek dat is opgeslagen in de mobiel. Een gebruiker van een telefoon heeft zelf de mogelijkheid om te bepalen hoe de (mobiele) telefoonnummers opgeslagen worden. Deze kunnen een landcode bevatten, zoals +31 in Nederland, of juist niet. Daarnaast bestaan er meer verschillende voorbeelden van hoe een mobiel telefoonnummer genoteerd en opgeslagen worden in het telefoonboek. Enkele voorbeelden hiervan zijn; 06, 0031 6, +31(0)6, +316 enz.
Tijdens het importeren van extractiegegevens in Mercure is er de keuze om de telefoonnummers te converteren naar de meest voorkomende situatie, of om de telefoonnummers in het originele format te importeren.
Indien de telefoonnummers in het originele format geïmporteerd zijn heeft dit invloed op de resultaten omtrent de query ‘correlatie gemeenschappelijk’. Immers; deze query zal enkel 100% overeenkomende nummers terugvinden. Wanneer er een printlijst met daarin de telefoonnummers inclusief Nederlands landcode vergeleken wordt met een extractie waarbij de nummers zonder landcode geïmporteerd zijn, dan zal Mercure geen matchende resultaten tonen. Om de resultaten tussen niet geconverteerde nummers en een printlijst te achterhalen kunt u de ‘correlatie vergelijkbaar’ query gebruiken.
Hieronder een voorbeeld van een resultaat waarbij de ‘correlatie vergelijkbaar’ query is toegepast op een printlijst en een extractie.
Wanneer tijdens uw analyse twee telefoonnummers gevonden worden, waarvan u heeft kunnen bevestigen dat het om hetzelfde nummer gaat, dan kunt u dit nummer handmatig wijzigen. Wanneer u een telefoonnummer, of andere gegevens, handmatig wijzigt zal deze wijziging plaatsvinden in de informatie in elke databron binnen uw zaak waarbij het nummer als dusdanig genoteerd staat. Wanneer een betreffend telefoonnummer in andere extracties voorkomt zal ook daar het nummer gewijzigd worden. Voordat u gegevens handmatig wijzigt is controle van de wijziging op correctheid van belang.
Handmatig wijzigen van gegevens
Om gegevens handmatig te wijzigen in Mercure klikt u met uw rechtermuisknop op het betreffende item en navigeert u naar “wijzigen”. In onderstaand voorbeeld wordt het 06 nummer gewijzigd naar een mobiel telefoonnummer inclusief Nederlandse landcode.
Nadat het telefoonnummer gewijzigd is biedt versie 5.1.0. van Mercure de mogelijkheid om handmatig aangepaste gegevens in de overzichten zichtbaar te maken.
In onderstaand voorbeeld zal het aangepaste 06 nummer in de extractie rood gemarkeerd worden in het communicatieoverzicht. Om de markering weer te geven navigeert u naar het icoontje van de gele stift in de linkerbovenhoek. Hierna heeft u de optie om de handmatige wijzigingen weer te geven.
In onderstaand voorbeeld ziet u hoe de gegevens weer gegeven worden in Mercure.
Contact
Heeft u vragen over bovenstaande werkwijze in Mercure of bent u benieuwd wat Mercure voor u kan betekenen, neem dan contact op met ons via het formulier hiernaast.