Mag ik je bitcoin adres?
Bitcoin transacties zijn de normaalste zaak van de wereld geworden. Velen die dit artikel lezen zullen zelf op enig moment (of zelfs nu nog steeds) in het bezit zijn van geweest van cryptocurrency zoals bijvoorbeeld Bitcoin.
Net als bij traditionele overschrijvingen via de bank heb je ook bij een cryptocurrency transactie een ‘tegenrekening’ nodig. De term ‘tegenrekening’ kennen we binnen het Bitcoin-domein niet. Daar spreken we over een Bitcoin adres.
Om een bankrekening aan te vragen nemen we contact op met een bank naar keuze. Tegenwoordig kan dit bij banken fysiek of zelfs volledig digitaal.
Hoe verkrijg je dan een Bitcoin adres, want het Bitcoin-netwerk is toch volledig gedecentraliseerd?
Om een Bitcoin adres te verkrijgen dien je een wallet aan te maken. Een wallet is een stukje software dat communiceert met het Bitcoin-netwerk en het mogelijk maakt om een adres te verkrijgen. Door de wallet wordt een set aan data gegenereerd, namelijk:
Door ontwikkelingen kun je verschillende type Bitcoin-adressen tegenkomen. Het Bitcoin-protocol heeft diverse uitbreidingen gehad sinds de invoering.
Alle hierboven genoemde Bitcoin adressen zijn nog steeds bruikbaar. Deze adressen kunnen ook onderling transacties naar elkaar uitvoeren. Onderstaande afbeelding geeft waarbij 2 van de 4 type adressen gebruikt worden
Tijdens onze Cryptocurrency Investigations training gaan we veel dieper in op de transacties, de extra functionaliteiten die behoren bij de type adressen en meer.
Wil je cryptocurrency transacties makkelijker volgen en beter in kaart brengen? Met Chainalysis producten zijn bovenstaande transacties te identificeren en visualiseren. Wij zijn Gold Partner van Chainalysis. Dit houdt in dat wij naast onze eigen modules ook alle Chainalysis modules kunnen verzorgen!