Contact

Cybercrime trainingen

Cybercrime Intake & Service

Medewerkers van de Intake & Service afdeling bij de politie zijn het eerste aanspreekpunt bij een aangifte en leggen de fundering voor een opsporingsonderzoek. De training Intake & Service is speciaal gericht op deze medewerkers. Ze leren op een juiste wijze aangifte van cybercrime op te nemen. Het verzamelen van de juiste informatie en het herkennen van de soms vluchtige sporen zijn belangrijk in dit proces. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod tijdens de training. Ook wordt er besproken hoe de juiste vertaalslag gemaakt kan worden van cybercrime naar het Wetboek van Strafrecht. 

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze tweedaagse training is uitermate geschikt voor medewerkers van Intake en Service van de politie.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het einde van deze training zijn cursisten op de hoogte van de trends, ontwikkelingen, kansen en bedreigingen rondom cybercrime en digitalisering. Daarnaast zijn ze in staat cybercrime aangiftes op te nemen. Ook hebben ze geleerd veilig een kleine zoekslag te maken op het internet. Verder weten ze hoe ze een beter wachtwoordbeleid voeren en phishing herkennen.

De training kan in het Nederlands of Engels worden verzorgd; zowel klassikaal als online. Verder is de trainingen modulair opgebouwd, waardoor het ook mogelijk is om een maatwerk training samen te stellen met bijpassende casuïstiek.