Contact

Analytics trainingen

Analyst's Notebook Professional versie 9

Tijdens deze vierdaagse training leert u hoe IBM i2 Analyst's Notebook als hulpmiddel kunt gebruiken bij het oplossen van grotere vraagstukken zoals ‘Zoek uit of er een verband bestaat tussen een reeks inbraken en een reeks telefoongesprekken’. De voorbeelden en vraagstukken komen uit de politiepraktijk (autodiefstal, mensenhandel, drugstransporten, moord en beroving) en uit de financiële sector (financiële fraude, identiteitsfraude, skimming, vervalsing, witwaspraktijken).

Voor wie is deze training bedoeld?
Alle onderzoekers en analisten die veelzijdige onderzoeksgegevens om moeten kunnen zetten in IBM i2 Analyst's Notebook schema's om deze vervolgens diepgaand te analyseren. Deze training is ook uitermate geschikt voor (aankomende) studenten van de cursus Analyseren van Informatie (AvI) van de Politieacademie.
 
Wat leert u tijdens de training?

  • Het opbouwen van schema’s, handmatig en door middel van importeren. Het hierbij uitdenken van meerdere datamodellen en dus weergeven van dezelfde data op meerdere manieren.
  • Lay-out mogelijkheden toepassen op schema’s zoals bijvoorbeeld de Peacock lay-out, Grouped by Time lay-out en Minimize Crossed Links lay-out.
  • Verschillende zoekmogelijkheden gebruiken, zoals Visual Search, List Items en de Search Functie.
  • Analyseren van complexe schema's met behulp van Filters en Histogrammen. De HeatMatrix Analysis en Dynamic Filtering zijn krachtige manieren om meer inzicht te krijgen in uw data.
  • Zoeken naar dubbele entiteiten met Smart Matching.
  • Met Social Network Analysis de belangrijkste spelers herkennen in een complex schema.
  • Geografische gegevens laten zien op een kaart in Google Earth.
  • Conditional Formatting (voorwaardelijke opmaak) toepassen, om belangrijke informatie in de juiste context te zien en om relevante informatie automatisch te laten opvallen.
  • Importeren van grote hoeveelheden gegevens zoals telefoongesprekken en financiële transacties uit Excel en tekstbestanden.

Extra informatie
Werkt u met versie 8 en heeft u de overstap naar versie 9 nog niet gemaakt? Op aanvraag is het mogelijk de Analyst’s Notebook training in versie 8 te volgen. Het is tevens mogelijk om een op maat gemaakte Analyst’s Notebook training te volgen.