Contact

Digital Forensics trainingen

Magnet AXIOM Internet and Cloud Investigations (AX320)

Dit is een expert training. Het wordt sterk aanbevolen om eerst de AX200 training te volgen. In deze hands-on cursus leert de cursist op interactieve wijze hoe om te gaan met digitale sporen die worden aangetroffen op het internet en in de cloud. De focus ligt daarbij op de sporen die worden aangetroffen na internet gebruik, gebruik van social media en apps. Magnet AXIOM gaat verder dan het zoeken en verwerken van artefacten doordat diepe analyse met behulp van deze tools rechercheurs in staat stellen om te kijken naar bewijsmateriaal op nieuwe manieren. In deze cursus wordt vooral aandacht besteed aan acquisitie en onderzoek van cloud-data met behulp van AXIOM en open-source tools en technieken.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze vierdaagse training is ontworpen voor digitaal rechercheurs van opsporingsdiensten uit de forensics community zoals politie, defensie, special taskforces maar ook particuliere onderzoeksinstanties. De cursus is geschikt voor de gevorderde digitaal rechercheur die zijn kennis wil uitbreiden op het gebied van cloud-onderzoek en social media forensics.

Wat leert u tijdens de training?
Onderwerpen die tijdens de training aan de orde komen, zijn:

  • Onderzoeksmethoden naar cloud-data.
  • De cloud aspecten van Apple, Google, Microsoft, Twitter, Facebook, Instagram, Dropbox, Box en Email.
  • Herhaling van het geleerde incl. afsluitende oefening.

Elke module maakt gebruik van een uitgebreide basis van scenario's en hands-on oefeningen, om de leerdoelen te versterken en verdere inzichten te geven aan de deelnemer in de functionaliteit van Magnet AXIOM en de toepassing ervan binnen de forensische workflow.

Bekijk de onderstaande video voor extra uitleg over de Magnet AXIOM Internet and Cloud Investigations (AX320) training: