Contact

FEC trainingen

Witwassen

Wilt u praktische inzichten krijgen in witwaspraktijken en hoe u dit aanpakt? Dan is deze hands-on en praktijkgerichte training Witwassen iets voor u. U leert vanuit een informatie gestuurde aanpak kijken naar feiten en omstandigheden om hier vervolgens conclusies aan te verbinden. Ook komt aan bod hoe u een methodisch plan van aanpak opstelt om witwaspraktijken te voorkomen of te doorbreken. Na het afronden van deze opleiding kunt u zelfstandig een strafrechtelijk onderzoek uitvoeren. 

De training wordt gegeven door de experts van het Studiecentrum Publieke Veiligheid (SPV), samenwerkingspartner van DataExpert. 

Voor wie is deze training bedoeld?
Houdt u zich bezig met opsporingstaken rond financieel-economische fraude? Dan is deze compacte basisopleiding Witwassen zeer geschikt voor u.

Wat leert u tijdens de training?

  • Witwassen vanuit een juridische en methodische standpunt te bekijken. U maakt onder meer kennis met de typologieën van witwassen, de reikwijdte van witwasbepalingen en de verbanden tussen de aanpak van witwassen in Nederland en Europa.
  • Wat de ontnemingswetgeving en een klassiek en conservatoir beslag inhouden.
  • De basis van de Wet ter Voorkoming van Witwassen en Financiering Terrorisme (WWFT). Denk hierbij aan clientonderzoek, melding ongebruikelijke transacties en 3e en 4e witwasrichtlijn. 
  • Welke bijzondere betaalmiddelen er zijn zoals prepaid cards, money transfers en Bitcoins.
  • Financieel rechercheren in te zetten als strategie binnen een tactisch onderzoek.
  • Onderzoek uit te voeren in (financiële) bronnen.
  • Het opstellen van een plan van aanpak gericht op voorkoming en bestrijding van witwaspraktijken.

Extra informatie
Wanneer u ingeschreven bent in het geassocieerde Register Coördinator Fraudebeheersing (RCF) bij het Nivre, ontvangt u voor deze opleiding 6 PE-punten.