Contact

Digital Forensics trainingen

Magnet AXIOM Advanced Mobile Forensics (AX300)

Dit is het vervolg op de AX200 training. In deze hands-on cursus leert de cursist op interactieve wijze hoe om te gaan met digitaal bewijsmateriaal dat wordt aangetroffen op mobiele telefoons. De focus ligt daarbij op de sporen die worden aangetroffen na internet gebruik, gebruik van social media en apps op mobiele apparaten. Magnet AXIOM gaat verder dan het zoeken en verwerken van artefacten doordat diepe analyse met behulp van deze tools rechercheurs in staat stellen om te kijken naar bewijsmateriaal op nieuwe manieren. Tijdens deze training worden de volgende onderwerpen besproken: geavanceerde technieken zoals Chip-off, JTAG en ISP en de werking van iOS en Android besturingssystemen.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze vierdaagse training is ontworpen voor digitaal rechercheurs van opsporingsdiensten uit de forensics community zoals politie, defensie, special taskforces maar ook particuliere onderzoeksinstanties. De cursus is geschikt voor de gevorderde digitaal rechercheur, alsook degenen die de AXIOM AX200 training reeds hebben afgerond.

Wat leert u tijdens de training?
Na afloop van de training zijn de deelnemers in staat om:

  • Magnet AXIOM te configureren.
  • De verschillende acquisitiemethodes zoals Chip-off, JTAG en ISP te onderscheiden.
  • Het iOS besturingssysteem te doorgronden en hoe Apple apparaten te imagen.
  • Het Android besturingssysteem te doorgronden en hoe Android apparaten te imagen.
  • Het Media Transfer Protocol (MTP) toe te passen.
  • De Dynamic App Finder te gebruiken.
  • Het gebruik van een encrypted container vast te stellen.
  • XML artifacten te creëren en data van SQLite databases te carven.

Elke module maakt gebruik van een uitgebreide basis van scenario's en hands-on oefeningen, om de leerdoelen te versterken en verdere inzichten te geven aan de deelnemer in de functionaliteit van Magnet AXIOM en de toepassing ervan binnen de forensische workflow.

Bekijk de onderstaande video voor extra uitleg over de AXIOM Advanced Computer Forensics (AX300) training: