Contact

DiEx trainingen

OSINT Basis

Opsporingsonderzoeken zonder internetonderzoek komt in deze tijd bijna niet meer voor. Tijdens de OSINT Basis training leren de deelnemers wat de digitale ontwikkelingen voor mogelijkheden bieden voor een opsporingsonderzoek. Na het volgen van deze training kunnen de deelnemers een zoekslag maken op het internet, de informatie die ze daarbij aantreffen duiden en deze gevonden informatie in de juiste context interpreteren en verbaliseren. Indien gewenst maken de deelnemers tijdens de training gebruik van het IRN (Internet Recherche Netwerk).

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze driedaagse training is geschikt voor een ieder die internet gebruikt bij (opsporings)onderzoeken.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het einde van deze training heeft u inzicht in de mogelijkheden van het internet en digitalisering in de opsporingswereld. U heeft geleerd effectief gebruik te maken van zoekmachines en Facebook. Ook weet u hoe binnen websites zoekt, waar u gegevens kunt vorderen en welke anonimiseringstechnieken er zijn. Daarnaast weet u na afloop ook hoe u zelf voorkomt slachtoffer te worden van een cybercrime.

Alle trainingen zijn modulair opgebouwd, indien de training niet volledig voldoet aan uw wens dan kunnen wij een maatwerktraining samenstellen die voldoet aan uw behoeften.