Contact

DiEx trainingen

Cybercrime & Opsporing

Rechercheurs worden momenteel naast hun gewone werkzaamheden ingezet voor het doen van kleinschalige cybercrime onderzoeken. Door de maatschappelijke digitalisering nemen dit soort onderzoeken in de toekomst toe. De onderzoeken van de rechercheurs zullen vaker een groot cyber component bevatten. Daarnaast kan in opsporingsonderzoeken waar geen sprake is van cybercrime ook digitale kennis van grote meerwaarde zijn. Kennis van hoe het internet werkt, wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van cybercrime zijn en kennis van het juridisch kader omtrent cybercrime, vergroot de slagingskans van een cybercrime opsporingsonderzoek. Tijdens deze training komen deze onderwerpen dan ook aan bod.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is geschikt voor rechercheurs belast met kleinschalige cybercrime onderzoeken.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het eind van deze training heeft u inzicht in de huidige trends, ontwikkelingen, kansen en bedreigingen rondom cybercrime en digitalisering. Daarnaast weet u hoe u een cybercrime aangifte opneemt. Verder heeft u geleerd aan de hand van sociale media, zoekmachines en anonimiseringstechnieken internetonderzoek uit te voeren en te rapporteren. Ook kunt u een mailheader interpreteren en uzelf beschermen tegen cybercrime.

Alle trainingen zijn modulair opgebouwd, indien de training niet volledig voldoet aan uw wens dan kunnen wij een maatwerktraining samenstellen die voldoet aan uw behoeften.