Contact

DiEx trainingen

Basisopleiding Internet Rechercheren

In de huidige samenleving bevinden meer en meer mensen zich op het internet. De data die men achterlaat op het internet kan van groot belang zijn in een (opsporings)onderzoek. Zo worden er vuurwapens en andere verboden zaken via platformen zoals Facebook en Instagram aangeboden. In de Basisopleiding Internet Rechercheren leren rechercheurs hoe ze internetonderzoek zo goed mogelijk kunnen uitvoeren zonder, maar ook met behulp van het IRN (Internet Recherche Netwerk).

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze driedaagse training is geschikt voor een ieder die internet gebruikt bij (opsporings)onderzoeken.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het einde van deze training heeft u inzicht in de mogelijkheden van het internet en digitalisering in de opsporingswereld. U heeft geleerd effectief gebruik te maken van zoekmachines en facebook graph search. Ook weet u hoe binnen websites zoekt, waar u gegevens kunt vorderen en welke anonimiseringstechnieken er zijn. Daarnaast weet u na afloop ook hoe u zelf voorkomt slachtoffer te worden van een cybercrime.

Alle trainingen zijn modulair opgebouwd, indien de training niet volledig voldoet aan uw wens dan kunnen wij een maatwerktraining samenstellen die voldoet aan uw behoeften.