Contact

Cybercrime trainingen

Cybercrime & Opsporing

Rechercheurs worden momenteel naast hun gewone werkzaamheden ingezet voor het doen van kleinschalige cybercrime onderzoeken. Door de maatschappelijke digitalisering nemen dit soort onderzoeken in de toekomst toe. De onderzoeken van de rechercheurs zullen vaker een groot cybercomponent bevatten. Daarnaast kan in opsporingsonderzoeken waar geen sprake is van cybercrime ook digitale kennis van grote meerwaarde zijn. Kennis van de werking van het internet, wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van cybercrime zijn en kennis van het juridisch kader omtrent cybercrime, vergroot de slagingskans van een cybercrime opsporingsonderzoek. Tijdens deze training komen deze onderwerpen dan ook aan bod.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is geschikt voor rechercheurs belast met kleinschalige cybercrime onderzoeken.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het eind van deze training hebben de cursisten inzicht gekregen in de huidige trends, ontwikkelingen, kansen en bedreigingen rondom cybercrime en digitalisering. Daarnaast weten ze hoe ze een cybercrime aangifte opnemen. Verder hebben de deelnemers geleerd aan de hand van sociale media, zoekmachines en technieken anoniem te opereren, internetonderzoek uit te voeren en te rapporteren. Ook kunnen ze een mailheader interpreteren en zichzelf beschermen tegen cybercrime.

De trainingen kan in het Nederlands of Engels worden verzorgd; zowel klassikaal als online (in overleg). Verder zijn de trainingen modulair opgebouwd, waardoor het ook mogelijk is om een maatwerk training samen te stellen met bijpassende casuïstiek.