Contact

Academy trainingen

Webtechnieken

Binnen de Nederlandse opsporing is internet recherche een vak in opkomst. Steeds meer rechercheurs zijn in staat om goed en veilig te zoeken naar informatie op websites. Echter, achter die pagina's vol nuttige gegevens zit een wereld van servers, protocollen en technieken. Om alles uit internetonderzoek te kunnen halen, is het wenselijk begrip en kennis te hebben van deze wereld. Tijdens deze training worden onderwerpen zoals de techniek achter een website (HTML, CSS, Javascript en Content Management Systemen) en protocollen van het web zoals http en smtp (mail), dan ook besproken.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze tweedaagse training is geschikt voor deelnemers met basiskennis van internet rechercheren. Wenselijk is als deelnemers reeds de training Internet Rechercheren of de OSINT Basis hebben gevolgd.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het einde van deze training hebben cursisten inzicht gekregen in de technieken achter het web. Ze weten hoe een website is opgebouwd, wat de veelgebruikte termen zoals protocollen, poorten en het client- server model inhouden en hoe ze werken met een Virtualbox. Ook hebben de deelnemers geleerd hoe ze de broncode van een website doorzoeken. Verder zijn termen zoals apache, nginx, database, sql, html, css en javascript bekend en weten ze wat Content Management Systemen zijn, zoals Wordpress en Joomla en wat webservers voor sporen bevatten. Daarnaast kunnen ze deze kennis toepassen in een opsporingsonderzoek.