Contact

Academy trainingen

OSINT Advanced

Registered OSINT Specialist ®

Door gebruik te maken van Open Source Intelligence, ook wel internet rechercheren genoemd, is het mogelijk om tijdens fraude-, cybercrime- en/of opsporingsonderzoeken relevante gegevens te vinden uit digitale open bronnen.

Tijdens de vervolgtraining “OSINT Advanced” leren de deelnemers extra vaardigheden die benodigd zijn om een diepgaand onderzoek op het internet uit te voeren. Na het volgen van deze training kunnen de deelnemers een uitgebreid onderzoek uitvoeren op zowel het internet als het dark web. Zij kunnen de informatie die ze daarbij aantreffen duiden en deze vervolgens in de juiste context interpreteren en verbaliseren/rapporteren.

Deze training is een geaccrediteerde SPEN-registeropleiding. Indien u een eindtoets aflegt en succesvol afrondt, ontvangt u een diploma van de Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN) en mag u de titel ‘Registered OSINT Specialist ®’ (afgekort ROS) voeren. Dit houdt tevens in dat u wordt ingeschreven in het Abituriëntenregister van het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) en Persoonlijke Educatie (PE) punten ontvangt.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze driedaagse training is geschikt voor eenieder die het internet gebruikt bij (opsporings)onderzoeken, waaronder politie en overige opsporings- en veiligheidsdiensten, themaonderzoekers, analisten bij banken (CDD, KYC, AML), particulier onderzoekers en meer.

Wel adviseren wij de deelnemer om eerst de training OSINT Basis succesvol te hebben afgerond.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het einde van deze training heeft de deelnemer inzicht in de mogelijkheden van diepgaander onderzoek op het internet en het darknet. De deelnemer heeft geleerd effectief gebruik te maken van geavanceerde zoektechnieken, geolocatie onderzoek en heeft vergevorderde stappen gezet in onderzoek op social media (SOCMINT). Ook weet de deelnemer virtuele onderzoeksomgevingen op te zetten en een eerste aanzet te maken tot onderzoek naar cryptovaluta, waaronder Bitcoin.

De training kan in het Nederlands of Engels worden verzorgd; zowel klassikaal als online. Verder is de training modulair opgebouwd, waardoor het ook mogelijk is om een maatwerk training samen te stellen met bijpassende casuïstiek.