Contact

Academy trainingen

IP-interceptie

Het onderscheppen van internetverkeer is hedendaags niet weg te denken binnen het opsporen en monitoren van data. Deze data wordt opgeslagen in datataps. In de meeste gevallen wordt er echter nauwelijks bruikbare informatie uit deze taps gehaald.

Een oorzaak hiervan is dat er weinig mensen zijn opgeleid voor het analyseren van datataps en dat veel informatie versleuteld is. Hierdoor is het analyseren van de gegevens ingewikkelder en vertaalt zich dit vaak in (te) oppervlakkige analyses. Tijdens de IP-interceptie training leren de deelnemers de basiskennis omtrent de IP-infrastructuur en de datataps te analyseren met tools (software) waaronder Wireshark.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze driedaagse training is geschikt voor deelnemers die datataps monitoren en analyseren.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het einde van deze training weet de deelnemer alle ins en outs rondom IP-interceptie. De deelnemer weet welke netwerkapparaten waardevolle sporen kunnen bevatten voor het onderzoek en is bekend met poorten en protocollen. Daarnaast heeft de deelnemer geleerd hoe hij/zij IP-tapdata onderzoekt met Wireshark.

De training kan in het Nederlands of Engels worden verzorgd; zowel klassikaal als online. Verder is de training modulair opgebouwd, waardoor het ook mogelijk is om een maatwerk training samen te stellen met bijpassende casuïstiek.