Contact

Academy trainingen

Cryptocurrency Investigations

Cryptocurrency en de blockchain ontwikkelen zich razendsnel. Een onderzoek hiernaar uitvoeren, brengt daarom vele kansen en uitdagingen met zich mee. Maar hoe werkt dit proces?

Tijdens de training “Cryptocurrency Investigations” leren de deelnemers alle ins & outs omtrent cryptovaluta en de blockchain. De cursisten leren onderzoek uit te voeren vanuit meerdere invalshoeken en met verschillende open source en betaalde tools. Zo kunnen ze na afloop van de training onder meer een Bitcoin transactie volgen en gebruikers de-anonimiseren. Daarnaast zijn ze in staat hun bevindingen te rapporteren.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze vierdaagse training is geschikt voor eenieder die (opsporings)onderzoek doet in de blockchain en cryptocurrency. De training is geschikt voor o.a. rechercheurs bij de politie en overige opsporings- en veiligheidsdiensten, themaonderzoekers, financiële instellingen (CDD, KYC, AML), particulier onderzoekers etc.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het einde van deze training hebben de deelnemers inzicht in de mogelijkheden en uitdagingen van cryptovaluta en de blockchain. De deelnemers hebben kennis opgebouwd over alle aspecten (zowel technische als de sociale aspecten) van cryptocurrency en de blockchain. Ook kunnen ze na afronding van de training dit onderzoeken en analyseren met behulp van open source tools en Virtual Machines.

De training kan in het Nederlands of Engels worden verzorgd; zowel klassikaal als online. Verder is de training modulair opgebouwd, waardoor het ook mogelijk is om een maatwerk training samen te stellen met bijpassende casuïstiek.